Cadeautip: Kraamkaartjes

Kind en Gezin doorbreekt taboe rond perfect ouderschap met Kraamkaartjes

 

#wijsamen ​ ​ ​
Kraamkaartjes zijn leuke ‘cadeaubonnen’ om te schenken aan kersverse ouders, of die ouders zelf kunnen uitdelen. Met boodschappen als ‘Terwijl jij lekker rust, maak ik voor jou iets wat je zeker lust’ of ‘Er is altijd wel wat te doen, in huis of in het groen’, zit er voor elk gezin wel iets fijns tussen. Want de eerste weken en maanden na de geboorte zijn hectisch en druk. En ja, familie en vrienden vinden het echt fijn om te kunnen helpen, koken, boodschappen doen, … Iedereen mag het weten: it takes a village to raise a child.

#realparenting
K&G lanceerde de Kraamkaartjes om aandacht te vragen voor realistisch ouderschap. Het loopt niet altijd vlekkeloos. Bij niemand. En je moet het ook niet allemaal alleen doen, leun gerust eens op de mensen om je heen. Dat maakt je geen slechte ouder. Integendeel! Toch merken we dat nog te weinig ouders hulp en ondersteuning aan hun vrienden en familie vragen. Ze hebben vaak het gevoel hebben dat het dan lijkt of ze het ouderschap niet aankunnen. Terwijl vrienden en familie vaak maar al te graag willen helpen, maar zich niet willen opdringen.

#wistjedat
Een sterk ondersteunend netwerk voor kersverse ouders kan een postnatale depressie mee helpen voorkomen of er op zijn minst voor zorgen dat de symptomen eerder worden opgemerkt en bespreekbaar worden gemaakt.

#uitdelendiehandel
Ken je een gezin dat net een baby heeft gekregen? Vrienden of familie die een baby verwachten? Bestel de Kraamkaartjes via onze website, strooi ze overal in het rond en verspreid zo mee onze boodschap! #kindengezin #kraamkaartjes #realparenting

 

Bestel je Kraamkaartjes gratis via www.kindengezin.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Opgroeien

Opgroeien helpt het recht op kansrijk te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de aanpak van jongeren die delicten plegen.

Neem contact op met

Hallepoortlaan 27 1060 Brussel

www.opgroeien.be