Coronavirus: Kind en Gezin opent informatielijn en garandeert dienstverlening

Kind en Gezin heeft een informatielijn geopend om vragen van (jonge) ouders over het coronavirus te beantwoorden. De organisatie informeert ook kinderdagverblijven om opvang goed te laten verlopen. Alle belangrijke dienstverlening blijft gegarandeerd en ouders wordt met aandrang gevraagd om de nodige vaccinaties en opvolgmomenten voor hun kind te laten doorgaan.

Deskundigen zullen e-mails van burgers beantwoorden op [email protected]. Ouders kunnen daar terecht voor dringend advies over kinderopvang en de dienstverlening. Alle consultatiebureaus blijven open. Sommige ouders vragen zich af of ze met jonge kinderen moeten binnen blijven. Dat is niet het geval. Een wandeling omhelst geen gevaar, ook niet voor jonge kinderen.

Ouders wordt wel met aandrang gevraagd om tijdig de nodige vaccinaties voor hun kinderen te laten uitvoeren. Bovendien wordt afgeraden om naar de huisarts te gaan voor inentingen, omdat een kind daar in de wachtzaal meer besmettingsgevaar loopt.

De organisatie wil huisbezoeken blijven afleggen. Zo staan er maandelijks gemiddeld meer dan vijfduizend gepland. Kinderdagverblijven worden geïnformeerd over gangbare richtlijnen. Zo is het aangeraden om kinderen met symptomen zoals een loopneus niet op te vangen in de buurt van andere kinderen.

Kind en Gezin benadrukt dat zieke kinderen of kinderen met symptomen niet in de opvang of in een consultatiebureau thuishoren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Opgroeien

Opgroeien helpt het recht op kansrijk te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de aanpak van jongeren die delicten plegen.

Neem contact op met

Hallepoortlaan 27 1060 Brussel

www.opgroeien.be