Katrien Verhegge legt haar functie neer als leidend ambtenaar

Katrien Verhegge legt haar functie als Administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien neer. Het is nu aan de Vlaamse regering om te beslissen wie haar opvolgt.

 

Persoonlijk statement van Katrien Verhegge:

Met echt heel veel pijn in het hart heb ik in onderling overleg met minister Crevits beslist om mijn mandaat als Administrateur-generaal van Opgroeien neer te leggen.

Het was mijn droomjob om dit jonge agentschap met die prachtige missie “Kansrijk opgroeien” samen met alle geëngageerde medewerkers vorm te geven.

Het tragisch overlijden van een kindje in de kinderopvang, dat mij van de eerste dag heel sterk heeft aangegrepen, heeft echter geleid tot een ongelooflijke storm voor de kinderopvang. Deze storm is uitgemond in een heel persoonlijke aanval op mij als leidend ambtenaar van ons agentschap.

Ik wou blijven vechten omdat ik het zo oneerlijk vind ten aanzien van al de inzet die ik dagelijks zie binnen ons agentschap, maar dat is nu niet meer mogelijk.

Ik blik terug op ongelooflijk prachtige jaren en hou er een ontzettend positief gevoel aan over. Ik startte als jonge pedagoge bij Kind en Gezin en mocht de laatste drie jaar aan het hoofd staan van een agentschap dat kinderen en jongeren van -9 maanden tot 25 jaar de beste kansen wil geven.

Ik hoop oprecht en uit heel mijn hart dat deze beslissing uiteindelijk toch positieve vruchten nalaat. Eerst en vooral voor de kinderopvang. Mijn eerste job was ooit de uitwerking van een schaal om de evaluatie van de pedagogische kwaliteit te meten. Daar heb ik al veel moeten aan terugdenken. Hopelijk leidt deze crisis tot een versterkte waardering en loutering voor de sector.

Maar hopelijk leidt dit ook tot de nodige kansen en oplossingen voor alle jongeren, die al dan niet nood hebben aan ondersteuning of jeugdhulp.

Ik wil alle medewerkers van Opgroeien meegeven om er samen vooral de moed in te houden, sterk betrokken te blijven in de voorlinie, banden te smeden met de juiste teamspirit.

Wat de toekomst voor mij betekent is op dit moment volledig onduidelijk. Maar als het kan, onder welke vorm ook, zal ik proberen het positieve uit deze beslissing te halen voor elk van jullie, voor elk kind, voor elke jongere.

Ik wens alle collega's het allerbeste toe en hoop dat er verder kan gebouwd worden aan dit prachtig agentschap, hoe moeilijk deze periode ook is.

Katrien ​

 

Katrien Verhegge zal op dit moment niet ingaan op verdere persvragen. We vragen alle journalisten om hier maximaal rekening mee te houden. Als woordvoerders willen we Katrien oprecht bedanken voor haar passie, haar menselijkheid, haar professionaliteit haar gedrevenheid en het vertrouwen dat ze, elke dag opnieuw, in ons had.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Opgroeien

Opgroeien helpt het recht op kansrijk te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de aanpak van jongeren die delicten plegen.

Neem contact op met

Hallepoortlaan 27 1060 Brussel

www.opgroeien.be