Update coronavirus: Kind en Gezin schort tijdelijk zittingen consultatiebureaus op

De zittingen van de consultatiebureaus van Kind en Gezin worden vanaf woensdag 19 maart tot en met 3 april tijdelijk opgeschort, zo laat het Vlaamse agentschap voor jonge kinderen en gezinnen weten. De komende twee weken gaat Kind en Gezin wel door met niet-fysieke dienstverlening: ouders kunnen nog altijd vragen stellen via de K&G-Lijn, telefoon, mail, Skype en WhatsApp.

Zoals de zaken er nu voor staan wil Kind en Gezin vanaf 6 april de fysieke dienstverlening opnieuw opstarten. Dat geeft de medewerkers de tijd om een scenario uit te werken met de focus op vaccinatie en andere prioritaire dienstverlening.
De lokale teams kregen intussen de opdracht om fysieke afspraken te annuleren; zij contacteren hiervoor de ouders. 

Zodra er meer duidelijkheid is over de heropstart van de zittingen, contacteren ze de ouders opnieuw om een nieuwe afspraak te maken. De ouders zelf kunnen met dringende vragen terecht bij de K&G-Lijn. Kind en Gezin onderzoekt ook wat de financiële impact van deze maatregelen inhoudt en zal hierover later informeren.

Kind en Gezin wijst er tot slot nog op dat men voor antwoorden op vaak gestelde vragen in verband met corona terecht kan op https://www.opgroeien.be/veelgestelde-vragen-coronavirus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Opgroeien

Opgroeien helpt het recht op kansrijk te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de aanpak van jongeren die delicten plegen.

Neem contact op met

Hallepoortlaan 27 1060 Brussel

www.opgroeien.be