Koningin Mathilde bezoekt meisjesinstelling

Hoog bezoek in de gemeenschapsinstelling in Beernem vanochtend. De jongeren mochten Hare Majesteit Koningin Mathilde verwelkomen voor een werkbezoek. De Koningin ging in gesprek met de meisjes en hun begeleiders en stak de jongeren een hart onder de riem in deze moeilijke periode.

Vol spanning wachtten Dasha, Isa, Lana, Ines, Luna, Soraya en Milenija* vanochtend op de komst van Koningin Mathilde. De meisjes verblijven een tijdje in De Zande omdat de jeugdrechter dat besliste. “Maar vandaag konden ze hun gedachten even verzetten”, zegt Niels Heselmans, woordvoerder van Opgroeien. “We wisten al een tijdje dat Koningin Mathilde op bezoek kwam, maar pas deze week werden ook onze jongeren ingelicht. ‘Ik vind het wel chill’, was de een van de reacties van de meisjes wanneer we het nieuws vertelden. Maar het bezoek maakte toch iets los bij hen.”

Geef niet op

De 15-jarige Dasha ontving de Koningin in haar leefgroep en kon met haar in gesprek gaan. “Ze kwam luisteren, écht luisteren: dat vond ik echt ongelooflijk. Dat iemand die zo belangrijk is, tijd maakt voor ons: dat betekent toch wel iets.” De Koningin gaf de jongeren een warme boodschap mee bij haar vertrek: "Veel sterkte, blijf geloven in jezelf en hou het gezellig deze maand."

Belangrijk signaal

Koningin Mathilde kwam de jongeren vandaag een hart onder de riem steken. “Dat vinden we toch wel een heel belangrijk signaal”, aldus Heselmans. “Jongeren die hier toekomen hebben vaak heel wat meegemaakt, de hoop onderweg een stukje verloren. Het feit dat iemand als de Koningin van ons land langskomt om met hen te praten en naar hen te luisteren: dat betekent heel veel. Jongeren voelen daardoor dat ze meetellen. En dat gevoel verdient iedereen.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Opgroeien

Opgroeien helpt het recht op kansrijk te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de aanpak van jongeren die delicten plegen.

Neem contact op met

Hallepoortlaan 27 1060 Brussel

www.opgroeien.be